به اظهارات دکتر محمد جواد ظریف که پس از مذاکره با دکتر جان کری (وزیر امورخارجه آمریکا)، به نقل از پایگاه “المانیتور” که در دو خبرگزاری به صورت متفاوت منعکس شده است توجه فرمایید: اظهارات ۲۲/۴/۱۳۹۳ دکتر ظریف از سایت ایرنا: اینکه راجع به مواردی به صورت یکجانبه پیش بینی هایی یا حد و مرزهایی […]
به اظهارات دکتر محمد جواد ظریف که پس از مذاکره با دکتر جان کری (وزیر امورخارجه آمریکا)، به نقل از پایگاه “المانیتور” که در دو خبرگزاری به صورت متفاوت منعکس شده است توجه فرمایید:
اظهارات ۲۲/۴/۱۳۹۳ دکتر ظریف از سایت ایرنا: اینکه راجع به مواردی به صورت یکجانبه پیش بینی هایی یا حد و مرزهایی تعیین شود، حتما به این کار کمکی نمی کند. ما امروز تلاش کردیم که راه های جدیدی را بررسی کنیم.
همین اظهارات در خبرگزاری فارس: طرفین باید به جای تعیین خط قرمز، برای رفع اختلافات تلاش کنند.
اگر چه متن دو خبرگزاری در بکارگیری دو عبارت حد و مرز و خط قرمز تفاوت دارد، اما در واقع این دو لغت معنی یکسانی را در ذهن تداعی می کنند که با توجه به اظهارات چندروز پیش رهبر معظم انقلاب در تعیین خط قرمز ۱۹۰ هزار سو نیاز قطعی ایران، جای سوال بسیار جدی دارد، آقای ظریف حتماً از نظر رهبر معظم انقلاب و اصرار ایشان به تعیین خطوط قرمز و حفظ آنها مطلع بوده اند و بیان این اظهارات هیچ توجیهی برای ایشان باقی نمی گذارد.
و اما فارغ از تناقض سخنان آقای ظریف با خط مشی ترسیمی مقام معظم رهبری، بحث دیگری که وجود دارد این است که مگر آقای ظریف قرار است به عنوان فرد بی طرف در مذاکرات شرکت کند که برای طرفین مذاکره حد و حدود تعیین می کند و آیا اصلاً طرف مقابل مگر روی خط قرمزش که دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای است با ما تعارف دارد، که ما روی بیان و پافشاری بر خط قرمزمان که تولید نیاز هسته ای صلح آمیز کشور است با کسی تعارف داشته باشیم؟!
نگرانی دیگری که از این اظهارات دکتر ظریف ایجاد می شود این است که بیان چنین اظهاراتی در حالی که با سیاست های ترسیمی رهبری در تضاد است، موجب خواهد شد تا طرف مقابل در سیاست های ایران دوگانگی احساس نماید و روی همین دوگانگی ها و تشدید آنها سرمایه گذاری نماید، مسئله ای که یقیناً موجب تضعیف جایگاه ایران در مذاکره خواهد شد.
بازهم مسئله ی دیگری که در خصوص این اظهارات نگران کننده است این است که وزیر امورخارجه آمریکا (جان کری) مذاکره ای را که درست قبل از این مصاحبه با دکتر ظریف انجام شده است را به فوق العاده (اینجا بخوانید) اعلام کرده است و این تقارن رضایت دکتر جان کری از مذاکره با ظریف و گلایه ی ظریف از تعیین خطوط قرمز برای مذاکرات، این فکر را به ذهن متبادر می کند که او برای عبور از خطوط قرمز رهبری در حال بستر سازی و یا وارد کردن فشار است.
امیدوارم جناب رئیس جمهور قبل از این که مجلس به این گونه اظهارات ورود کند، تذکرات لازم را در خصوص جبران این اشتباه و تکرار نشدن آن به آقای ظریف بدهد و گرنه که مجلس مکلف است همانطوری که کنگره آمریکا در این خصوص دولت را متعهد به جلب رضایت کنگره نموده است، دولت را مکلف به رعایت دستورات رهبری و مصالح ملی و از بیان هرگونه اظهارت خلاف این دو ممانعت بنماید.
ع.م.حيدري
تاریخ : 25 - جولای - 2014
به نام خدا
آنهابی جهت مثلا مذاکره را کش می دهندوگرنه نتیجه آن دردوسال آخردولت قبل تعیین شده بود!چراکه دولت
وقت راعملاکنارگذاشتن ودرسایه همه کارهای خودراپیش بردند.چرابعضی اصراردارندآن۸سال تکرارنخواهدشد؟
اگرمی توانستندآن۸سال راازتاریخ این کشورجداوبهمثلاکشورافغانستان الحاق می کردند.گیراصلی اینها یک چیز
است وآن رهبرآگاه این کشوراست ولذاتلاش دارنداورا به نحوی خانه نشین کنندولی غافل ازاینکه اینبارعلی خانه
نشین نخواهدشدچون علی درکوفه نیست علی درآینده ه سوی کوفه خواهد رفت!
سیاوش آقاجانی
تاریخ : 25 - جولای - 2014
سلام، با بیشتر نظر شما موافقم و البته حقیر شخص احمدی نژاد را در مورد مسائل ۲-۳ سال آخر دولتش بیش از همه مقصر می دانم، نمی توان منکر تغییرات و اشتباهات این دوره ی احمدی نژاد شد.
ع.م.حيدري
تاریخ : 25 - جولای - 2014
به نام خدا
چراآقای ذلیف درجایی مصاحبه مطبوعاتی می کند که یک خرابه را نشان می دهد این کاراو مانند ویلچرنشینی بی دلیل ولی هدفمنداوست!
سیاوش آقاجانی
تاریخ : 25 - جولای - 2014
سلام، خداکند که چنین نباشد فعلاً بنا را نگذاریم بر بدبینی …..